‘T Waskot

Een nieuwe bestemming voor De Lelie

Wasserij-Droogkuis De Lelie is in Leuven jaren een vaste waarde geweest in het binnengebied tussen de Verkortingstraat, Maria Van Belstraat en de Constantin Meunierstraat.
De voormalige eigenaars beslisten enkele jaren geleden de zaak stop te zetten en verkochten de terreinen aan LGV projectontwikkeling.

Een unieke kans om de intussen afgeleefde gebouwen en het binnengebied een nieuwe toekomst te geven.

T Waskot biedt plaats aan 69 studentenresidenties, 6 studio’s en 33 ondergrondse parkeerplaatsen.

Inderdaad: de benaming ’t Waskot maakt uiteraard de brug tussen de oude en de nieuwe bestemming.

De huidige betonnen vlakte wordt volledig vergroend: auto’s krijgen geen toegang meer – bovenop de ondergrondse parking komt een grondlaag van 1m dik waarop bomen en grasperkjes worden aangeplant.

De karakteristieke schoorsteen blijft echter wel behouden.  Het gebouw met de schoorsteen wordt in ere hersteld en biedt plaats aan de fietsenstalling en een aantal gemeenschappelijke ruimtes midden in de tuin.

 

Er zijn 3 types van studentkoten in het project:

  • Standaard kamer (oppervlaktes tussen 16m² en 28m²): van doorsnee tot zeer ruime kamers, altijd uitgerust met een eigen sanitaire cel.

 

  • Duplex kamers (oppervlaktes tussen 20m² en 23m²): Met het leef- en slaapgedeelte op de onderste verdieping en een trap naar de bovenste verdieping waar de badkamer is… toch net iets extra!

 

  • Studio’s (oppervlaktes tussen 28m² en 32m²): dé luxe-koten; gelegen op het gelijkvloers met een eigen terras en toegang tot de tuin. Elke studio beschikt over eigen badkamer en keuken.

 

Om de optimale ergonomie en indeling maar ook de “coole look” te garanderen werken we voor de inrichting samen met een interieurarchitect. We zullen ons op deze manier onderscheiden van de meeste studentenresidenties.

Dit zal ook de investeerder ten goede komen, gezien deze kamers als eerste zullen uitgekozen worden door de studenten.

20180016-DL_200103_BA_Render Schouwgebouw_hogere kwailiteit

Ontdek ook

La Grande Muse – Luik

La Grande Muse ligt niet ver van het centrum van Luik, met zicht op de Maas en bestaat uit 16 appartementen en twee handelsruimtes. De appartementen zijn door hun compacte vormgeving ideaal voor starters en/of investeerders.

TE KOOP

Les Terrasses Nagelmackers – Luik

Een prachtig, tijdloos project met 9 appartementen, 2 penthouse-appartementen en 4 commerciële ruimtes in hartje Luik, aan de Maas.

TE KOOP