De Minckeler

Palais de Buc’s en omliggende gebouwen

Het studentenhuisvestingsproject De Minckeler bevindt zich in de J.P. Minckelersstraat te Leuven, dicht bij het gebied Tweewaters.

Het project is gelegen naast, en over, de beek de Vunt die ontspringt in hartje Leuven. Momenteel is de Vunt, ter hoogte van het project overbouwd. Wij zorgen er in het kader van het nieuwe project voor dat de Vunt wordt opengelegd. Dit brengt meer aantrekking en leven naar de site.
De bestaande af te breken bebouwing omvat de J.P. Minckelersstraat nr. 126 (gezinswoning), 128 (palais de Buc’s) en huisnummer 130.

 

Meer water in het project en in de stad

Water in een stad brengt heel wat leven en openheid met zich mee. Daarom gaan we de Vunt, een beek die ontstaat in het centrum van Leuven, openleggen en wordt deze zichtbaar in het straatbeeld. Tussen de Vunt en het gebouw komt er tevens een wandelweg, langsheen de Vunt, naar het achterliggende groene gebied.

In een later stadium zal deze doorgang aansluiting vinden met het veelbelovende project met de voorlopige benaming Vaartkom Zuid (genaamd naar het RUP), dat de verbinding maakt tussen de oude binnenstad en de Vaartkom.

 

Achter het gebouw bevinden zich nog een terras aansluitend aan de gemeenschappelijke ruimte van de studentenresidentie,  de vuilnisberging en fietsenstalling. Deze zijn privatief.

 

Architectuur

Het project bestaat uit een laag gedeelte en een hoog gedeelte. Het lage gedeelte vindt aansluiting bij de rijwoningen in de J.P. Minckelersstraat. Het hoge gedeelte sluit aan bij het appartementsgebouw op de hoek met de Tweewatersstraat.

Het hoge gedeelte bevindt zich gedeeltelijk boven de beek de Vunt en heeft 4 bouwlagen (gelijkvloers + 3 verdiepingen met kamers) of 3 bouwlagen (ter hoogte van de onderdoorgang).

Het lage gedeelte heeft 3 bouwlagen (gelijkvloers + 2 verdiepingen met kamers).

De bouwdiepte op alle verdiepingen bedraagt 12m.

Het gebouw heeft een hellend dak. Hieronder worden de technische installaties ondergebracht.

 

Inrichting

De residentie bestaat uit 30 studentenkamers met oppervlaktes tussen 18 m² en 21 m².
Elke kamer is uitgerust met eigen sanitaire cel (douche, wastafel en WC). De kamers zijn verspreid over de 1ste, 2de en 3de verdieping, allen bereikbaar met lift.

Om ons te onderscheiden van de meeste studentenresidenties, werken we voor de inrichting samen met de interieurarchitecte Caroline De Cuyper, die reeds mooie referenties kan voorleggen.

Er is ook gedacht aan het welzijn van de student door te kiezen voor 2 ruime keukens op het gelijkvloers. Deze 2 ruimtes worden gescheiden door een verplaatsbare wand en kunnen dus ook worden samengevoegd.

Aan het project is een tuin voorzien van maar liefst 102m².

Dit alles zal ook investeerders ten goede komen, gezien deze kamers zeer gegeerd zullen zijn door studenten.

 

Topligging

Het studentenhuisvestingsproject De Minckeler bevindt zich in de J.P. Minckelersstraat te Leuven.

Dit is een uiterst centrale ligging met alle mogelijke voorzieningen op korte afstand. Uitzonderlijk voor zo een centrale ligging, is de uitermate vlotte bereikbaarheid met wagen en openbaar vervoer.

De residentie zal in de toekomst ook rechtstreeks aansluiten op de ganse ontwikkeling van het achtergelegen gebied, voorlopig genaamd Vaartkom Zuid. Deze ontwikkeling zal plaats bieden aan een ruim nieuw park, stadswoningen, stadsappartementen, nieuwe supermarkt, handelsruimtes, …

Uiteraard is de centrale ligging in de stad ook gunstig voor de studenten zelf, met heelwat campussen in de directe omgeving.

P2177 B 2020.06.22

Ontdek ook

‘T Waskot

Een nieuwe bestemming voor De Lelie.

WELDRA TE KOOP

De Minckeler

Uiterst centraal gelegen residentie bestaat uit 30 studentenkamers met oppervlaktes tussen 18 m² en 21 m².

TE KOOP

The Werchter Meadows

Standingvol woonproject bestaande uit 12 luxueuze en ruime appartementen met 2 of 3 slaapkamers in het groene landelijke Werchter.

TE KOOP